MEGISMERHETŐ TITOK - NYILVÁNOS SZAKLEVÉLTÁR

MEGISMERHETŐ TITOK - NYILVÁNOS SZAKLEVÉLTÁR

2018. szeptember 15-16.

Ezen a hétvégén olyan intézmények nyitják meg Önök előtt a kapuikat, melyek a nyilvánosság elől egész évben rejtve vannak, olyan raktárok mélyére kukkanthatnak be, ahova „földi halandók” egyébként be sem tehetik a lábukat, s olyan kulisszatitkokat ismerhetnek meg, amelyeket az év többi napján mélységes titoktartás övez...

Nyitva tartás ideje:

2018.09.15., szombat  10:00 - 16:00
2018.09.16., vasárnap  10:00 - 16:00

A hétvége folyamán több programra várjuk az érdeklődőket:

Megismerhető titok - nyilvános szaklevéltár - A Történeti Levéltár munkájának, feladatainak, iratainak vetített képes bemutatása naponta 10,11,12,14,15 órakor kezdődik a Kutatóteremben, mely az iratraktár meglátogatásával zárul.

Az emlékezés helye – épületbemutató séta indul mindkét nap 10,11,12,14,15 órakor magyar nyelven és 13 órakor angol nyelven, ahol a dualizmus korától az ügynökakták idejéig ismerhetjük meg a Történeti Levéltár neoreneszánsz stílusban épült székházának történetét.

A Levéltár munkatársa által készített, már több városban bemutatott Bányászakták a Rákosi-korszakból című vándorkiállítás ezen a hétvégén a helyszínen tekinthető meg a nyitva tartás egész ideje alatt. Szombaton 11 órától a kiállítást összeállító Cserényi-Zsitnyányi Ildikó tart tárlatvezetést.

Kiadványbemutató beszélgetések a Könyvtárban naponta 14 órától. Moderátor: Pócs Nándor. Szombaton  A durva belemenéstől a meddő mezőfölényig: futball és hatalom a szocialista korszakban beszélgetés Takács Tiborral, a Büntetőterület – Futball és hatalom c. könyv szerzőjével.
Vasárnap ÁVH ‒ erőszak ‒ Péter Gábor beszélgetés Müller Rolffal, Az erőszak neve: Péter Gábor c. könyv szerzőjével.

Levéltárnyitogató – gyermekprogram, ahol totóval, memory-val, kirakóssal és színezőkkel várjuk a kis levéltáros tanoncokat. Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig.

Állambiztonsági oktatófilmek folyamatos vetítése:

Boszorkánykonyha - propaganda film, 36 perc
Kapcsolattartás nyilvános helyen - állambiztonsági oktatófilm, 23 perc
Ne fecsegj! - állambiztonsági oktatófilm, 14 perc
Titoktartás - állambiztonsági játékfilm, 26 perc

Az ingyenes programokra szeretettel várjuk Önöket!

Témakörök: 
Esemény