Októberi dokufilmklub

Októberi dokufilmklub

Az elvándorolt Alma Mater - A nagy utazás (2004)

2021. október 6. szerda 17 óra

ÁBTL aulája
(Budapest, VI. ker. Eötvös utca 7.)

 

A Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem történetének egy izgalmas és nem hétköznapi epizódja kapcsolódik 1956 eseményeihez. Több mint 200 diák, az egyetem dékánja, professzorok, tanársegédek, látva, hogy a forradalom elbukott, a kivándorlás mellett döntöttek, de ragaszkodtak ahhoz, hogy összetartó közösségként együtt próbálnak szerencsét valahol a nagyvilágban. A vancouveri Brit Kolumbia Egyetem (UBC) fogadta be őket. Így a diákok részben anyanyelvükön szerezhettek diplomát. Novobáczky Sándor filmrendező, Nádorfi Lajos operatőr és Somogyvári Rudolf producer kétrészes dokumentumfilmben dolgozta fel történetüket: az egyetem áttelepülésének részleteit és a kanadai boldogulás egyéni életútjait.

Az október 6-i vetítésen a forradalmat is megidéző első epizód, A nagy utazás kerül bemutatásra.

A vetítést követő beszélgetésre vendégünk Novobáczky Sándor, filmrendező.


A járványhelyzetre való tekintettel a rendezvényt az érvényben lévő járványügyi szabályokat betartva, korlátozott létszám mellett tudjuk megtartani. A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken lehetséges.

A rendezvényre történő regisztrációval Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az ÁBTL a rendezvénnyel összefüggésben az alábbi személyes adatokat kezeli, tartja nyilván és tárolja Önről: név, email cím és IP cím, ahonnan a regisztrálás történt. Az adatkezelésre – a levéltári törvényen alapuló közművelődési és ismeretterjesztési tevékenység keretében – a rendezvény sikeres lebonyolítása céljából kerül sor. Ezek az adatok a rendezvényt követő három munkanap elteltével törlésre kerülnek, kivéve, ha azokra jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez a továbbiakban is szükség van. A személyes adatok kezelésének további részleteiről és az Ön jogairól a fényképes nyílt rendezvényeinkről szóló Adatkezelési Tájékoztatónkban olvashat, amely elérhető honlapunkon a www.abtl.hu/adatkezeles címen.

Témakörök: 
Hír