Barátságos idegen - részlet

Barátságos idegen - részlet

BM Tanulmányi és Módszertani Osztály-Rendőrfilm, magyar állambiztonsági játékfilm, fekete-fehér, 1959, 40 perc, rendezte: Rényi Tamás, szereplők: Kovács Károly, Varga Tibor, Garas Dezső, Vedres Tamás, Sallay Tibor.

A játékfilm arra hívja fel a szabadságukat töltő katonák figyelmét, hogy bizalmatlannak kell lenniük az idegenekkel szemben, mert igen gyakran előfordul, hogy nyugati hírszerző szervek emberei a néphadsereggel kapcsolatos információkat próbálnak tőlük szerezni.

Témakörök: 
VideóÁllambiztonsági oktatófilm

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára