Titkok és emberek - részlet

Titkok és emberek - részlet

BM Filmstúdió, magyar állambiztonsági oktatófilm, fekete-fehér, év nélkül, 45 perc, rendezte és a forgatókönyvet írta: Lestár János, szereplők: Besztercei Zsuzsa, Fikár László, Gyabronka József, Hattfaludy István, Kerekes József, Kiss Gábor, Konrád Antal, Koroknai Géza, Pusztaszeri Kornél, Sárossy Gábor, Schlanger András, Sirkó László, Szabó Ottó, Turpinszky Béla, Verdes Gábor, Verebély Iván.

Az oktatófilm arra hívja fel a figyelmet, hogy a NATO hírszerzése minden eszközt bevet annak érdekében, hogy a Varsói Szerződés tagállamainak hadseregeiről információkat szerezzen. A film néhány esettel példázza, miként gyűjtenek adatokat a nyugati kémek a gyanútlan katonák "fecsegéseiből".

Témakörök: 
VideóÁllambiztonsági oktatófilm

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára