szeptember 17.

A Magyar Írók Szövetségének közgyűlésén új vezetőséget választanak, amelybe számos Nagy Imrével rokonszenvező író, közöttük a népiek képviselői (Illyés Gyula, Németh László, Szabó Pál, Tamási Áron, Veres Péter és Jankovich Ferenc) is bekerülnek. Emellett újjászervezték az Irodalmi Újság szerkesztőbizottságát is. Az esemény a kortársak a szemében nyílt demonstrációvá vált a félreállított miniszterelnök politikája mellett.

A képen Veres Péter látható, mellette a cigarettázó Sinka István, a háttérben Püski Sándorné.

A hét dokumentuma

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára