A Betekintő folyóirat publikációs felhívása

A Betekintő folyóirat publikációs felhívása

Megjelent a Betekintő 2019/2. száma

A Történeti Levéltár internetes folyóiratának, a Betekintőnek a szerkesztősége az idei 3. számot az 1989-es évnek szenteli. Szerzőinktől olyan tanulmányokat, forrásközléseket, esetlegesen visszaemlékezéseket, akkor megjelent vagy az évfordulóhoz kapcsolódó könyveket értékelő recenziókat várunk, amely visszaidézik, megismertetik ennek a különös évnek az összetettségét.

A publikációs felhívás ide kattintva tölthető le.

Témakörök: 
Hír

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára