Orosz levéltári delegáció látogatása az ÁBTL-ben

Orosz levéltári delegáció látogatása az ÁBTL-ben

Orosz levéltári delegáció

2019. szeptember 17-én Jevgenyij Shabalin, a Szverdlovszk Megyei Állami Levéltár igazgatója és Szergej Kuksza, Irbit város levéltárának igazgatója tett látogatást a Levéltárban. A megbeszélések során Tóth Eszter főigazgató-helyettes és Jevgenyij Shabalin kölcsönösen tájékoztatták egymást levéltáraik felépítéséről és főbb feladatairól, és szóba került a két levéltár közötti együttműködés lehetősége is.

Témakörök: 
Hír

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára