Rendhagyó történelemórák középiskolásoknak

Rendhagyó történelemórák középiskolásoknak

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársai az 1945 és 1990 között működött politikai rendőrség történetének jobb megismeréséhez ajánlanak előadásokat 12. évfolyamos középiskolásoknak. Történészeink külön kérésre egyéb, az 1945 és 1990 közötti állambiztonság működésével kapcsolatos témákban is vállalják rendhagyó történelemórák megtartását.

Az órákat a kollégák az ország bármelyik középiskolájának 12. évfolyamos osztályában megtartják a helyszínen, vagy a jelentkezések sorrendjében szívesen látjuk a diákcsoportokat pénteki napokon levéltárunkban, ahol a rendhagyó történelemórát követően az intézményt és a levéltárban őrzött iratokat is bemutatjuk.

Kérésünk, hogy az igényeket a tervezett előadás vagy levéltárban teendő látogatás előtt legalább egy hónappal Kondor Tündénél a kondor.tunde@abtl.hu e-mail címen jelezzék.

Várjuk jelentkezésüket!

Tisztelettel,

Dr. Cseh Gergő Bendegúz
főigazgató           

Ajánlott átfogó előadások:

Ajánlott speciális előadások:

 

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára