Hírek, információk

Informatikai karbantartás

Tisztelt Érdeklődő!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy informatikai karbantartás miatt
2020. november 20-án pénteken 16 és 17 óra között, valamint
2020. november 21-én szombaton 9 és 12 óra között
levéltárunk internetes szolgáltatásai előre láthatóan nem lesznek elérhetők.
Türelmét és megértését előre is köszönjük, az esetlegesen okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

Álláspályázat - Ügyfélszolgálati asszisztens

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

a különleges jogállású szervekről és az általuk foglalkoztatottak jogállásáról szóló 2019. évi CVII. törvény 27. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet az

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára
Levéltári Főosztály Tájékoztatási és Közönségkapcsolati Osztályra

ügyfélszolgálati asszisztens

munkakör betöltésére

A közszolgálati jogviszony időtartama:

határozott idejű közszolgálati jogviszony (2020. december 07. - 2022. december 07.)

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

Informatikai karbantartás

Tisztelt Érdeklődő!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy informatikai karbantartás miatt 2020. október 27-én kedden levéltárunk internetes szolgáltatásai előre láthatóan 8 és 10 óra között nem lesznek elérhetők.
Türelmét és megértését előre is köszönjük, az esetlegesen okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

Dokufilmklub “Parancsolatlan tiszta szívvel”

 

2020. október 7. szerda 17 óra
Helyszín: az ÁBTL aulája
Budapest, VI. ker. Eötvös utca 7.

Parancsolatlan tiszta szívvel – a Tamási Lajos Piros a vér a pesti utcán című verséből kölcsönzött sor 1956. október 23-ának hangulatát igyekszik megragadni. Sömjén Antónia ennek a napnak a helyszíneit keresi fel 1996-ban, hogy az eseményeket átélő szereplők a 40 évvel korábbi élményeiket az eredeti szintereken mesélhessék el. A forradalom olyan kulcsfiguráival találkozhatunk a Parlamentben, a Magyar Rádió épületében, a Petőfi-szobornál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság épületében és még számos egyéb helyszínen, mint például Hegedűs András miniszterelnök, Pethő Tibor újságíró, Sinkovits Imre színművész, illetve Kopácsi Sándor rendőr-főkapitány.

Történelmi Kávéház - Beszélgetések a Történeti Levéltárban

A járványhelyzetre való tekintettel az előadást csak korlátozott létszám mellett, előzetes regisztrációhoz kötötten tudjuk megtartani.

Maszk viselése kötelező! 

Megértésüket köszönjük!


Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára 2011 februárjában előadássorozatot indított, amelynek keretében az intézményben folyó tudományos kutatást és iratfeldolgozást mutatjuk be. Szívesen látjuk az érdeklődőket minden hónap második csütörtök délutánján előadásainkon és az azt követő beszélgetéseken.

Kulturális Örökség Napjai 2020

2020. szeptember 19-20-án az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában is rendhagyó körülmények között zajlott a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat idei programja.  Alkalmazkodva a vírushelyzet adta körülményekhez fokozott és szigorú biztonsági intézkedésekkel és nagy várakozással fogadtuk a látogatókat. Összesen tizennégy, a rendszerváltozás témakörét feldolgozó, illetve az épületet és a levéltárat bemutató programon vehetett részt, valamint két virtuális kiállítást tekinthetett meg az, aki minket választott. Programjaink teltházas létszáma és a vendégkönyv tanúsága szerint érdemes volt felkeresni a Történeti Levéltárat ebben az évben is.

Oldalak

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára