Hírek, információk

A Levéltár tudományos kutatói a médiában

Krahulcsán Zsolt a Nemzeti Emlékezet Bizottsága gondozásában megjelent Pártállambiztonság című könyvéről nyilatkozott a Kossuth Rádióban, valamint az M1 csatornán. Az érdeklődők a beszélgetést ezen a linken hallgathatják meg, illetve nézhetik meg.

Szekér Nóra a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke, Földváry Kiss Réka társaságában idézte fel Soós Géza pályafutását az M5 csatorna Magyar Hősök című podcastjában.

Az adást ezen a linken hallgathatják meg.

A Levéltár munkatársai a médiában

A karácsony körüli időszakban a Történeti Levéltár két munkatársa is nyilatkozott ismert médiumokban. Krahulcsán Zsoltot a Válasz Online kérdezte frissen megjelent, állambizontsági vezetők portréit tartalmazó kötete kapcsán. A beszélgetés ezen a linken olvasható.


Szőnyei Tamás kollégánk, a magyar könnyűzenei élet ismert kutatója pedig a rendszerváltás korának rockegyütteseit idézte fel. A beszélgetést ezen a linken hallgathatják meg.

Informatikai karbantartás

Tisztelt Érdeklődő!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy informatikai karbantartás miatt
2020. december 23-án szerdán 10 és 14 óra között
Levéltárunk internetes szolgáltatásai előre láthatóan nem lesznek elérhetők.

Türelmét és megértését előre is köszönjük, az esetlegesen okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

Álláspályázat - Ügyfélszolgálati asszisztens

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

a különleges jogállású szervekről és az általuk foglalkoztatottak jogállásáról szóló 2019. évi CVII. törvény 27. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet az

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára
Levéltári Főosztály Tájékoztatási és Közönségkapcsolati Osztályra

ügyfélszolgálati asszisztens

munkakör betöltésére

A közszolgálati jogviszony időtartama:

határozott idejű közszolgálati jogviszony (2020. december 07. - 2022. december 07.)

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

Oldalak

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára