Cziffra, Szöcske és Virág elvtárs: Múzeumok Éjszakája az ÁBTL-ben

2024. június 24. Cziffra, Szöcske és Virág elvtárs: Múzeumok Éjszakája az ÁBTL-ben

Idén is több százan keresték fel Levéltárunkat a Múzeumok Éjszakáján: hét helyszínen változatos, informatív és szórakoztató programokkal vártuk az érdeklődőket.

Programjaink középpontjában a Cziffra Györgyöt bemutató időszaki kiállításunk állt, amelyhez kapcsolódóan látogatóink egy játékban is részt vehettek, illetve megpróbálhatták rendezni a zongoraművészről vezetett állambiztonsági dosszié tartalmát. Emellett bemutattuk a Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilmet, amely előtt annak rendezőjével, Petrovics Eszterrel, Balázs János Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel és a tárlatunk történész szakértőjével, Sz. Kovács Évával beszélgetett a kiállítás kurátora, Viszket Zoltán.

Az idei Múzeumok Éjszakája fő tematikája a foci Európa Bajnokság köré szerveződött: Levéltárunkban "Egy kép, egy sors" címmel hirdettünk játékot, amelynek során legendás futballistáinkat az állambiztonság irataiból kellett felismerni. A látogatók körében idén is népszerű volt állandó kiállításunk, illetve a "Retro mozi-totó", ahol a korszak legemlékezetesebb filmjeit idéztük fel.

Rendezvényeink idén ősszel folytatódnak: szeptemberben a Kulturális Örökség Napjain nem csak épületünk és levéltárunk lesz szakmai vezetéssel megtekinthető, de egyben időszaki kiállításunk finisszázsa kapcsán is készülünk majd programokkal.

Galéria