Kovalovszky Dániel fotográfus kiállítása

Kovalovszky Dániel fotográfus kiállítása

Egy pokoli színjáték díszletei

2021. július 15-én az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára támogatásával megnyílt Kovalovszky Dániel fotográfus kiállítása Egy pokoli színjáték díszletei címmel a Hegyvidék Galériában. A rendezvényt Müller Rolf a Levéltár munkatársa nyitotta meg:

"Kovalovszky Dániel fotográfus évek óta keresi és kutatja a kommunista diktatúra legsötétebb éveihez kötődő erőszak-helyszíneket. Mint egy XXI. századi fényképész kószáló (flâneur) járja be az emberi szenvedés egykorvolt pokolbéli színtereit, majd viszi síkfilmre az elmúlt évtizedek alatt többé-kevésbé megváltozott helyeket, rögzíti az árulkodó nyomokat, gyűjti a tárgyi maradványokat, megörökíti a túlélőket, vagy alkalomadtán a leszármazottakat.
E nagy vizuális leletmentésnek köszönhető csendéletei, portréi, tájképei, épületfotói egy emberellenes politikai rendszer bűneiről, annak elmúlásáról, de maradandó nyomairól és következményeiről is vallanak. Kiállításukkal valóságos „lieu de mémoire”, az emlékezet helye jött létre a Hegyvidék Galériában."

A kiállítás 2021. július 16. és augusztus 28. között, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között látogatható. További részletek elérhetőek a Galéria honlapján.

Témakörök: 
Hír