Nyitvatartás és állandó kiállítás

Nyitvatartás és állandó kiállítás

Tisztelt Kutatóink és Ügyfeleink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Történeti Levéltárban zajló építkezési munkálatok befejeződtek, így 2021. november 15-től ügyfélszolgálatunk és kutatótermünk újra a régi, megszokott helyén várja az ügyfeleket és a kutatókat.

Ezzel egyidőben, a kutatóterem előtti térben, „Egy diktatúra hagyatéka – Állambiztonsági iratok és történetek” címmel megnyílik a Levéltár első állandó kiállítása, amely hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között látogatható. A kiállítás az 1945 és 1990 közötti időszak egyes történeti eseményein keresztül mutatja be a politikai rendőrség, az állambiztonság működését és iratait. A pénteki napokon 10 és 11 óra között, előzetes regisztrációt követően, szervezett tárlatvezetésre is lehetőség van, amellyel kapcsolatban leveleiket a tarlatvezetes@abtl.hu email címre várjuk.

Kérjük Látogatóinkat, hogy az ügyfélszolgálati helyiségben, a kutatóteremben, valamint a kiállítótérben egyaránt viseljenek maszkot és használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítőt!

A kutatóterem látogatása csak a védettségi igazolvány bemutatásával lehetséges, ezért kérjük, hogy a kutatóteremben a kutatás megkezdése előtt a védettségi igazolványt, az azon feltüntetettek szerinti személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvánnyal együtt szíveskedjenek bemutatni a Levéltár munkatársának!

1. A kutatóterem látogatásának rendje
A kutatóterem továbbra is előzetes regisztrációt követően látogatható. Időpontot foglalni a kutatoterem.abtl.hu linken keresztül lehet. (Amennyiben az elektronikus időpontfoglalással kapcsolatban akadály merülne fel, kérjük, hívja kutatószolgálatunkat a 06/1/478-60-22 telefonszámon!)
Időpontot a kutatóterem nyitva tartása alapján az alábbiakban meghatározott időtartamokra lehet foglalni:
- hétfőtől csütörtökig 10-13 és 13-16 óra között.
Kérjük, hogy a kutatóhelyek meghatározott száma miatt csak olyan időpontokat foglaljon, amikor valóban lehetősége van kutatni! Amennyiben mégsem tud a már korábban lefoglalt időpontban bejönni, kérjük, hogy ezt az info@abtl.hu email címen vagy a kutatóterem telefonszámán (06/1/478-60-22) jelezze!
Szeretnénk felhívni a figyelmüket továbbá arra, hogy az érvényes kutatási engedéllyel rendelkező tudományos kutatók számára a már digitalizált vagy a kutató kérésére digitalizálásra kerülő iratanyagokba történő betekintést az ekutatas.abtl.hu oldalunkon keresztül továbbra is lehetővé tesszük.

2. Az ügyfélszolgálat látogatásának rendje
Az ügyfélszolgálat személyesen hétfőtől csütörtökig, 10-16 óra között fogadja az ügyfeleket. Az állampolgári betekintési kérelemmel hozzánk forduló ügyfeleink figyelmét egyúttal felhívjuk arra, hogy honlapunkon keresztül továbbra is lehetőséget biztosítunk kéréseik online formában történő intézésére. Az ehhez kapcsolódó betekintési kérelmek űrlapját honlapunkon a www.abtl.hu/szolgáltatások/magántörténelem menüsorban érik el, ahol a kiválasztott online űrlapra kattintva közvetlenül tölthetik ki azt. A kérelem leadásával kapcsolatos kérdéseiket az info@abtl.hu email címre várjuk.
A további tájékoztatás, valamint az ügymenet folyamatos biztosítása érdekében a telefonos és elektronikus megkereséseket – a Levéltár nyitvatartási idejében – továbbra is fogadjuk, kérdéseiket a +36 1 487-6025 telefonszámon, illetve az info@abtl.hu email címen várjuk.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Jó egészséget kívánnak a Történeti Levéltár munkatársai

 

Témakörök: 
Hír