Több száz látogató a Kulturális Örökség Napjain

Több száz látogató a Kulturális Örökség Napjain

Több, mint négyszáz látogatót fogadtunk két nap alatt Levéltárunkban a Kulturális Örökség Napjai hétvégéjén. Az érdeklődők megismerhették épületünk történetét, raktársétán fedezhették fel az itt őrzött iratokat és akár kipróbálhatták a könyvtárunkban berendezett szabadulószobát is.

A vezetett séták mellett a hétvégén ingyenesen megtekinthető állandó kiállításunk, az "Egy diktatúra hagyatéka. Állambiztonsági iratok és történetek" is fogadta a látogatókat. Aki pedig egykori BM segédanyagokra volt kíváncsi, az akár egész hétvégén nézhette azt a huszonhat különböző állambiztonsági oktatófilmet, amelyeket az egykori titkosszolgálati beosztottak továbbképzésére használtak.

Munkatársaink ingyenes előadásokkal is várták az érdeklődőket: "Megismerhető titok – nyilvános szaklevéltár" címmel a nálunk zajló szakmai munkába nyújtottunk betekintést, illetve szombaton az atomfélelem filmjeiből mutattunk be egy rövid, előadással kísért válogatást, míg vasárnap az egri bikavér szocialista ízére kerestünk magyarázatot.

Végül, de nem utolsósorban a hétvégén sikerrel debütált legújabb városi sétánk is, amelynek segítségével, játékos, interaktív formában mutatjuk be a Levéltár környékének állambiztonsági vonatkozású helyszíneit.

Aki most lemaradt volna, szeptemberben még ellátogathat hozzánk: 29-én este a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódva, Ügynökök éjszakája címmel interaktív programokkal, egy különleges társasjátékkal, illetve egy Kádár-kori kémmel és kémelhárítóval szervezett beszélgetéssel várjuk az érdeklődőket!

Témakörök: 
Hír