Fényképek 1956

Fényképek 1956

500Ft.-

0 értékelés
0


A Történeti Levéltár az 1956-os forradalom és szabadságharc félévszázados évfordulóján az októberi-novemberi napokat 119 ez ideáig ismeretlen, vagy csak kevésbé ismert fényképfelvétellel, kép-dokumentumokkal idézi fel. A felvételek részben az utóbbi években magánszemélyektől kapott/vásárolt gyűjteményekből származnak, illetve számos fénykép a politikai rendőrség által a forradalmat követő nyomozati eljárások során összeállított dossziékban található. Bemutatásukkor arra törekedtünk, hogy a helyszíneket és az időpontokat lehetőség szerint minél pontosabban meghatározzuk. E kötettel is szeretnénk fölhívni a figyelmet levéltárunk sajátos, mindeddig kevéssé kiaknázott történeti forráscsoportjára: a fényképre, a fontos történeti eseménysort, helyszíneket, szereplőket és a forradalomban radikálisan megváltozott városképet rögzítő vizuális emlékanyagra, 1956 beszédes képeire, a sokszínűen árnyalt történelmi képes-beszédre.

Cikkszám: ISBN 9632298608. ÁBTL

Az 1956-os forradalom képei.
Bp. Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, 2006,
119+31 oldal
Írta és összeállította: Müller Rolf és Sümegi György

Terjedelem119+31 oldal
Kiadvány típusaSaját kiadvány
Súly
Súly: 680 g
Méretek
Méretek: 214 mm × 214 mm × 16 mm

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára