Együttműködési megállapodás Ukrajna Biztonsági Szolgálatának (SBU) Levéltára és az ÁBTL között

Együttműködési megállapodás Ukrajna Biztonsági Szolgálatának (SBU) Levéltára és az ÁBTL között

2019. július 10-én tíz évre szóló együttműködési keretmegállapodást írt alá Cseh Gergő Bendegúz, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója és Andriy Kohut, Ukrajna Biztonsági Szolgálata (SZBU) Levéltárának igazgatója. Az együttműködés magában foglalja a levéltári tapasztalatcserét, iratfeltárást és dokumentumok cseréjét, tudományos projektek megvalósítását, tudományos művek és forráskiadványok közös publikálását, valamint kiállítások szervezését.

Témakörök: 
Hír

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára